Zingo

Victory Grove

Rhodesian Ridgebacks

 

 

 

April 2008, Zürich, Schweiz. En kull föds när trädgården står i full blom. Där börjar historien om min och Zingos resa. För min del började det lite tidigare. Jag hade kollat länge på ridgeback men just den vintern fanns inte så många kullar i Sverige. Så jag kikade lite över hela världen och fastnade för Umlani. Stefani, Zingos uppfödare, var väldigt trevlig och berättade allt hon visste om förfäderna och hur hon såg på sin uppfödning.

 

Det var en olidlig väntan på att få åka ner, även om vi höll kontakt löpande. I juni när de var sex veckor gamla hälsade jag på för första gången. Jag var totalt såld. Inte bara för att valpar är väldigt gulliga vid sex veckor, utan jag tyckte verkligen om Sharifa, Zingos mamma. Sagt och gjort, tre veckor senare åkte jag ner med en tom flygbur i min hand för att hämta den mest underbara lilla varelse man kan tänka sig. Tio kilo blev på några månader trettiofem och hon befäste sin plats som nummer ett.

 

I valplådan var Zingo den utåtriktade tjejen. Hon var den som gick sin egen väg och drog ofta längst bort i trädgården på något eget upptåg. Den egenskapen har fortsatt fram till vuxen ålder. Hon är väldigt självständig även om hon tyr sig till sina nära och kära. Hon fattar egna beslut och backar inte ur en situation. Hon gillar folk generellt och älskar sin flock i synnerhet. Hon gillar att bada i leriga diken men hatar att duscha. Leker gör hon helst med jämnstora hanar, för dem kan hon vara riktigt fysisk med!

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Umlani Abuya kwa Zingo

Född:2008-04-26

Uppfödare: Stefani Westphal Vonesch, Umlani Kennel

Far: INT UCH Makalali's Amazing Bomani

Mor: SUI UCH Bayoola's Anga Sharifa

HD: A

ED: 0

OCD: Fri

Dilute: Dd (bärare)

Vikt: 38 kg

Mankhöjd: 65 cm

MH: Ja

 

Samägs av Johan Segerlund och Catharina Bergman, Aliennes Kennel

 

 

 

6,5 vecka gammal

Zingo 6,5 vecka gammal

© Johan Segerlund - All Rights Reserved